Inzamelingsactie ‘op een lege maag kun je niet leren’ bij Albert Heijn


Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen.
Speciaal voor deze kinderen, wordt in een samenwerking met de voedselbank en Albert Heijn een grote landelijke actie gehouden gericht op het ontbijt ‘Op een lege maag kun je niet leren’ .

Ook Albert Heijn aan het Dudokplein in IJmuiden doet mee. En daar zijn wij heel blij mee, want ook bij onze gezinnen zijn kinderen waarvoor het belangrijk is dat ze met een goed ontbijt naar school te gaan. Op donderdag 9 september, vrijdag 10 september en zaterdag 11 september staan telkens tussen 10.00 en 16.00 uur vrijwilligers van ons klaar bij de AH vestiging om de winkelende klanten enthousiast te maken om de ontbijtproducten te kopen en aan Voedselbank Velsen te doneren.
De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor de winkelende klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.
Doet U mee?  Hartelijk dank alvast!

Welkomstpakket

Houdt u niet  genoeg geld over om voldoende eten te kunnen kopen en hebt u direct een voedselpakket nodig dan kan Voedselbank Velsen u helpen. Wij hebben daarvoor een Welkomstpakket beschikbaar.

Sinds 8 februari 2021 helpen wij u 5 keer met zo’n wekelijks Welkomstpakket. Heeft u na die 5 keer langer eten nodig dan meldt u zich aan bij Socius Maatschappelijk Dienstverleners. Over hoe dat in zijn werk gaat wordt u door ons geïnformeerd.

Ook  ZZP-ers die door de coronacrisis een groot deel van uw omzet verloren hebben en daardoor niet genoeg geld overhouden voor een fatsoenlijke maaltijd helpen wij graag met een voedselpakket door de crisis heen.
Aanmelden kan via tel. nr: 085 – 876 87 79.  Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
Meer weten hoe aanvragen in zijn werk gaat klik hier

20 en 21 november landelijke actie bij AH IJmuiden

Op vrijdag 20 november en zaterdag 21 november organiseert Voedselbank Velsen als onderdeel van de landelijke actie tussen Albert Heijn en Voedselbanken Nederland, een
grote inzamelingsactie bij AH IJmuiden. In verband met de corona zal er buiten een partytent worden opgezet waarin vrijwilligers van Lions Club Velsen, Rotary Santpoort en van onze Voedselbank Velsen op 1.5 m afstand de klanten vragen om deel te nemen aan de actie. Binnen staat een stellage met door de Voedselbank gekozen aan de Kerst gerelateerde producten. Doet u mee?

Chauffeur(s) gezocht

Voedselbank Velsen zet zich in voor huishoudens die niet meer in staat zijn om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Op dit moment zijn dat gemiddeld zo’n 50 huishoudens.

Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt het voedsel opgehaald bij het Distributie Centrum van de Voedselbanken in Amsterdam en bij onze lokale leveranciers. Op vrijdagochtend worden de voedselpakketten samengesteld en verdeeld via 2 uitdeelpunten. Voor het ophalen van het voedsel beschikken wij over een eigen koelbus. Daarvoor zijn wij op zoek naar een chauffeur(s).

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden:
De taak van de chauffeur is om een maal per week de beschikbaar gestelde producten op te halen. Op woensdag bij het distributiecentrum in Amsterdam, op donderdag bij  andere voedselbanken die producten over hebben en op vrijdagochtend bij de lokale leveranciers. Tevens wordt op vrijdag de helft van de pakketten met de bus naar het tweede uitdeelpunt gebracht. Daarnaast worden ad-hoc goederen opgehaald bij lokale leveranciers.

Maandelijks wordt in overleg met de chauffeurs het rijschema opgesteld.

Tijdsbesteding op woensdag 4 uur, donderdag 2 – 3 en op vrijdag ongeveer 4 uur.

Wat vragen wij :
– Een vrijwilligers die vanuit maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage wil leveren
– Goede contactuele eigenschappen heeft
– die beschikt over een Rijbewijs BE
– In staat is om zelf de kratjes met voedsel in en uit de koelbus te plaatsen.
– Beschikbaar is van gemiddeld 4 – 6 uur per week

Lijkt het je wat?  Stuur dan een berichtje aan de bedrijfsleider Peter Nijman via bedrijfsleider@voedselbankvelsen.nl of bel naar 06 43803722

Direct een voedselpakket nodig?

Houdt u niet genoeg geld over om voldoende gezond eten te kopen en hebt u direct een voedselpakket nodig? Meldt u zich dan aan bij onze Voedselbank Velsen via tel. nr: 085 – 876 87 79.  U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
Wij helpen u 5 keer met een wekelijks Welkomstpakket. Hebt u langer eten nodig dan 5 weken dan wordt  met u contact opgenomen door een Intaker/Beoordelaar  van onze Voedselbank. Meer info klik hier

Inzamelingsacties supermarkten februari en maart 2024

We zijn inmiddels in januari gestart met het inzamelen van versproducten bij de supermarkten in onze gemeente. Zo staan we op woensdag 14 februari bij de Dekamarkt in Velserbroek  en op woensdag 20 maart bij Albert Heijn  aan het Dudokplein in IJmuiden. De vrijwilligers van de Voedselbank Velsen staan dan klaar  om versproducten op te halen voor onze klanten. De vrijwilligers reiken boodschappenlijstjes uit en staan er tussen 11.00 uur en circa 15.00 uur. Mogen we op uw gulle donaties rekenen?

Donatie van arbeidsbemiddelaar Sement

Vrijdag 12 januari  kreeg de Voedselbank Velsen een cheque van € 830,50 euro uitgereikt van arbeidsbemiddelaar Sement Wonen en Vastgoed BV uit Gouda.

Marleen Vink is werkzaam bij Sement en is verantwoordelijk voor de Woningcorporatie tak. Sement heeft reeds geruime tijd een samenwerking met de Voedselbank en heeft in dat kader al eerder een donatie aan Voedselbank Velsen gedaan. Deze samenwerking houdt in dat Sement van ieder gewerkt uur wij € 1,00 afdragen aan de lokale Voedselbank. Een medewerker van Sement, Natasja Hiemstra, heeft een opdracht afgerond bij Velison Wonen en heeft daarvoor 830,5 uur gewerkt. Dit betekent een cheque van € 830,50.

Marleen Vink overhandigde de cheque aan de bedrijfsleider van Voedselbank Velsen, Peter Nijman.

‘Een boodschappentas vol verhalen’ met Yvon Jaspers

In het nieuwe KRO-NCRV programma Kook van jou reist Yvon Jaspers het land door om te koken met mensen die hulp krijgen van de Voedselbank. Yvon bereidt samen met hen een maaltijd van de boodschappen die ze die week hebben gekregen. Niet voor zichzelf, maar voor iemand die altijd voor hem of haar klaarstaat. Een familielid, een oud-collega of een buurman die onmisbaar is en ze graag hiermee willen bedanken. Tijdens het snipperen van de uitjes en het koken van de piepers komen alle onderwerpen aan bod die het leven met een klein budget met zich meebrengt. Van schaamte tot dankbaarheid en van wanhoop tot trots. In deze vierdelige serie ontmoet Yvon veerkrachtige mensen die armoede in Nederland een gezicht geven. Kook van jou is vanaf zaterdag 6 januari 2024 19:00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Inzamelingsactie DE- punten

Evenals vorig jaar zijn ook dit jaar weer inzamelingsdozen neergezet voor onze jaarlijkse DE-puntenactie. De dozen staan in alle Dekamarktfilialen in de gemeente Velsen. En verder in de Hema IJmuiden, de Bibliotheek IJmuiden, de Read Shop aan het Marktplein, de Vomar aan de Lange Nieuwstraat en Velserbroek, Banketbakker Schmidt in Driehuis en bij de ingang van de Brulboei. Het mooiste zou zijn dat u de bonnen telt en in een zakje in de inzamelingsdoos doet. Bij voorbaat hartelijk dank.

Inspectie Voedselveiligheid 2023

Op 1 december jongstleden heeft de jaarlijkse Inspectie Voedselveiligheid plaats gevonden bij onze Voedselbank Velsen. Een inspecteur van de Houwers of Sense groep heeft de inspectie uitgevoerd in opdracht van Voedselbanken Nederland.

Voedselbank Velsen ontving evenals als vorig jaar het hoogste aantal van 100% GROEN! 

Week van de Voedselbanken 2023

Van 16 tot 21 oktober 2023 is het de week van de Voedselbanken. Dit valt dit jaar samen met de Wereldvoedsel dag en de Wereldarmoededag  op respectievelijk 16 en 17 oktober.
Ook de Voedselbank Velsen helpt  elke week huishoudens aan een voedselpakket. Het streven is om wekelijks zo’n 25 gezonde voedselproducten uit te delen.
Wij ontvangen eten van veel bedrijven in de gemeente Velsen maar ook daar buiten. Ook ontvangen wij veel eten dat anders vernietigd zou moeten worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen wij, onder strenge voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedsel veiligheid hierbij voorop.  
Ook staat de Voedselbank Velsen voor u klaar als u
niet genoeg geld over houdt om voldoende eten te kopen en direct een voedselpakket nodig hebt. Meldt u zich dan aan bij onze Voedselbank Velsen via tel. nr: 085 – 876 87 79.  U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Er is ook een mogelijkheid om een mail te sturen naar e-mail: klanten@voedselbankvelsen.nl met vermelding van uw naam, aantal gezinsleden,  adres , telefoonnummer en e-mailadres. Ook kunt u terecht bij een van de Sociaal Wijkteams Velsen bij u in de buurt om uw vraag te stellen. De sociale wijkteams bevinden zicht in IJmuiden, Velsen Noord, Velserbroek en er is een Sociaal wijkteam Santpoort, Driehuis, Velsen-Zuid en Spaarndammerpolder.  
Wij helpen u dan 5 keer met een wekelijks Welkomstpakket.